söndag 8 juli 2012

Trädgårdsfest

Filmtiteln "Vi hade i alla fall tur med vädret" stämde verkligen in igår! Till slut blev det så att det inte kom en endast regndroppe under hela kalaset utan man kunde vara ute mellan 19-02. Men innan och efter det regnade det! Som kusin Lilian just påpekade på fb så hade det lyckats klämmas in bra mellan moln och regn.

Dessutom var det inte bara vädret som var bra utan även stämningen var på topp och det blev en riktigt lyckad fest med bara smärre timningsmissöden (kaffet var inte klart när det skulle, jag va lite sen med att fylla på sallad etc.). Ja och så sprang jag på som en allmän skottspole och fixade med en massa saker; hällde upp rysk champagne o päroncider, fyllde på smör, skar svartbröd, lagade mera sallad, hällde upp vin, skar jordgubbar i bitar, skar glass i bitar, serverade kaffe etc etc. I familjen lyckades vi äta sådär en bra stund efter att gästerna hade börjat på nästa omgång/sort^^ Och inte hann man ju riktigt prata så mycket med nån men jag hoppas att födelsedagsföremålena lyckades bättre. Enda minuset var myggen som dök upp där vid en 11-tiden.

En rolig överraskning var att Keros kommit på att vi ju kunde ordna en liten tävling jubilarerna. Så vi letade ihop tillbehör och knåpade ihop påståenden för att kunna utföra en 5-kamp bestående av:
  • gång med klädhängare mellan benen - segrare Hanna
  • säckhoppning med tidtagning - segrare Hanna
  • stoppa pennan i flaskan - segrare Hanna
  • hoppa graciösast på studsmattan i 1 min - segrare pappa (pga Hannas ålders o utbildningsnivå i ämnet samt att pappa snart 60 år lyckades med TVÅ volter!)
  • 5 ja/nej påståenden om den andre - ställning 4-4
==> totalsegrare Hanna 7-5, vilket var tur för husfridens skull!


Det är sen feelis och sitta och dricka överloppsskumppa i köket med mamma och pappa, + bror som drack cider, efter att ha städat undan efter en ~40 pers fest! 

Nu laddar jag som sagt bara om för nästa fest! Eller ja, först var det resa och nya jobbet som gäller!

//Sofi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar